Nyhetsbrev och God Jul-hälsning

 till medlemmar i Jularp-Sjunnerup Byalag 2016.

Bästa Byalagare!

 Jularpsboken – en lämplig julklapp?

Det finns fortfarande kvar några exemplar av Jularpsboken, eller som den egentligen heter: “Mitt barndomsland förr och nu” av Gunnel Björk. Det är en kopia av den ursprungliga boken i A4-format och den säljs för 250 kr hos Katharina och Torbjörn Sollerhed på Jularps Gård.
Du kan hämta och betala boken direkt på plats, eller beställa på telefon 0705-553065 och få boken hemskickad för 325 kr.
Betala i så fall i förskott till bankgiro 545-4871.
Det går bra att betala med Swish på nummer 123 303 60 84.

 Möte på Jularps Gård om bredbandsutbyggnaden i Jularp-Sjunnerup

Kommunen har anlitat Zitius AB för att planera för bredband i vår kommundel.
Tisdagen den 24 januari kl 18.30 kommer representanter för Zitius och kommunens IT-samordnare Hans Magnusson att informera om planerna och svara på frågor. Kan du inte komma då, så har man ett likadant möte i Norra Rörum redan den 10 januari och sedan ännu ett möte på Älvkullen i Höör den 1 februari med samma information.  Man går nu ut med ett pris på 21 900 kr. Alla som bor på landsbygden I Höör kommer att få ett brev från Zitius AB med inbjudan till dessa möten.

 VA-planeringen

Kommunens planering av VA-utbyggnaden har ytterligare försenats och blir aktuell tidigast 2018 för vår kommundel.

 Våren 2017.

Nästa tillställning blir Valborg, söndagen den 30 april hemma hos familjen Eva och Georg Håkansson på Granvägen 2. Där samlas vi runt Valborgsmässobålet, grillar och äter våra medhavda korvar.

 Loppmarknad i augusti

I augusti anordnade Byalaget sin första loppmarknad i Hönshuset på Jularps Gård. Det blev både välbesökt och upp-skattat, så därför gör vi om arrangemanget igen under sensommaren 2017. Vi återkommer med datum!

 Dags att betala årsavgiften

Jularp-Sjunnerup Byalag avslutar nu sitt tredje verksamhetsår och det betyder bland annat att det börjar bli dagsatt betala in en ny medlemsavgift för 2017. Avgiften är 100 kr per enskild medlem eller 200 kr per familj som bor på samma adress. Sätt in beloppet på bankgiro 545-4871, gärna senast 31 dec.

Glöm inte att ange ditt namn vid inbetalningen!    

 För Byalagets styrelse

Staffan Åkeby

 Byalagets styrelse önskar er alla:

 En Fridfull Jul och ett Gott Nytt År

 André, Håkan, Jörgen, Katharina, Marianne, Staffan, Torbjörn, Yvonne.